Bewind light

Bewind light: bewindvoering op maat voor jou

Heb je net een traject met bewindvoering, ook wel beschermingsbewind genoemd, afgesloten? Kortom, is de ‘grond’ hiervoor komen te vervallen, maar voel je toch behoefte om die extra ondersteuning een tijdje te houden? Puur om te voorkomen dat er opnieuw financiële zorgen ontstaan? Of krijg je je uitgavenpatroon maar niet afgestemd op je inkomsten en ben je bang dat bewindvoering een volgende – gedwongen – stap is? Snap je niet waar je geld elke maand blijft? Dat kun je voorkomen! 

Bewind light: zonder tussenkomst van de rechter

Voor Bewindvoering light is tussenkomst van een rechter niet nodig. Wij voeren dezelfde taken uit als bij een ‘gewoon’ beschermingsbewind. Het verschil is dat je zelf een overeenkomst aangaat met In Control. Samen stellen we Bewind light op maat voor jou af. En je zit niet aan ons vast: want bij ons kun je die overeenkomst maandelijks opzeggen (de opzegtermijn is 30 dagen). 

Wat gaan wij doen?
Wij stellen samen met jou een budgetplan op en openen een beheerrekening. Daarop komen al jouw inkomsten binnen. We betalen voor jou alle vaste lasten en je ontvangt maandelijks of wekelijks leefgeld. Verder zorgen wij dat er - waar mogelijk - gespaard wordt en er een reserve opgebouwd wordt voor onvoorziene kosten (zoals het eigen risico of een kostenpost die je (nog) niet voorzien had).

We declareren ziektekosten, vragen kwijtschelding aan voor gemeentelijke belastingen, vragen toeslagen aan (of wijzigen deze), geven jouw inkomen door bij de Belastingdienst, dienen de aangifte inkomstenbelasting in en helpen je eventueel bij het aanvragen van een uitkering. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om de benodige gegevens bij ons aan te leveren.

Schulden en Bewind light

Als je schulden hebt, zetten wij die voor je op een rijtje. We treffen zo nodig betalingsregelingen of melden je aan voor schuldhulpverlening. 

Dit doe je zelf
Tijdens ons kennismakingsgesprek neem je alle informatie over je financiële situatie mee. Zo kunnen wij samen goed bepalen waar je het meest bij geholpen bent. Kun je niet alle papieren vinden? Laat het ons weten, dan helpen wij je graag. 

Vervolgens zorg je dat al je inkomen op de beheerrekening binnenkomt. De post die je thuis ontvangt, behandel je zorgvuldig en deel je met ons. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorsturen van mail of post die met je financiën te maken hebben. 

Online kun je voortdurend volgen wat er met jouw geld gebeurt. 

En last but not least: Wij beheren jouw geldzaken en dat is een hele zorg minder. Natuurlijk kunnen wij dat alleen samen met jou, jouw medewerking en openheid is dus erg belangrijk. Zo werken we samen snel toe naar een situatie waarin jouw financiën op orde zijn en je onze ondersteuning niet langer nodig hebt!


Tarieven Bewind light 2021?

  • Intake/opstart kosten: € 676,39
  • Maandelijks: € 119,69 (standaardtarief)
    € 154,88 (schuldentarief)
  • Beëindigen dossier: € 254,10
  • Je betaalt zelf de kosten voor het openen van een rekening.

Meer weten over Bewind light?

Benieuwd wat Bewind light voor jou kan betekenen? Bel ons dan voor een gratis kennismakingsgesprek of vul het online aanmeldformulier in. Dan beoordelen wij met elkaar of deze vorm van financiële dienstverlening bij jou past. Ook vertellen we je graag over onze andere diensten: budgetbeheer basis en (budget)coaching.

Tot slot
Wij realiseren ons dat er lastige situaties kunnen ontstaan, ook tijdens de periode dat je Bewind light bij ons afneemt. Daarom is het zo belangrijk dat wij duidelijk en eerlijk naar elkaar zijn. Zo bereiken wij immers het beste resultaat voor jou!

Kortom, Bewind light is er voor iedereen die zijn geldzaken op orde wil krijgen én houden. En de ervaring leert dat onze diensten al snel hun vruchten afwerpen: de investering verdient zichzelf heel snel terug!

Je kunt bij ons terecht voor:

Bewind light

Je geldzaken blijvend op orde, zonder tussenkomst van de rechter.

lees meer >

Budgetbeheer basis

Geen zorgen om je vaste lasten en je financiële huishouding op orde.

lees meer >

Budgetcoaching

Inzicht in je financiën geeft rust en voorkomt geldzorgen. Je krijgt tips en trucs op maat.

lees meer >

Werkgevers

Ondersteun uw medewerkers in hun financiële situatie met een budgetplan.

lees meer >

Ondersteuning

Ontvang hulp bij het doen van aangiftes of het aantekenen van bezwaar.

lees meer >

Ik stond ervan te kijken hoe snel ik – samen met In Control - mijn financiën op orde kon brengen. Ik wou dat ik hen eerder had ingeroepen, dat had me veel scores bespaard

Laatste nieuws

Ga naar alle blogs >

01-11-2021

Goede nazorg voorkomt herhaling

Goede nazorg voorkomt herhaling

lees meer >