Budgetcoaching

Budgetcoaching

Een budgetcoach kan je (tijdelijke) ondersteuning bieden als je bijvoorbeeld het overzicht over jouw financiën kwijt bent geraakt. Dit kan zijn ontstaan tijdens een periode van ziekte, scheiding, het verlies van een baan of een andere hectische situatie. Maar ook wanneer jouw financiën momenteel beheerd worden door een bewindvoerder of budgetbeheerder en je wilt werken naar meer zelfstandigheid, dan geven we je hiervoor graag handvatten.

Voor wie is Budgetcoaching?

Er kan een periode in je leven zijn dat je ‘door de bomen het bos niet meer ziet’ op financieel gebied. Je wilt niet alles uit handen geven, maar graag zelfstandig – met wat hulp van een professional – je financiën op orde brengen. Dan is tijdelijke Budgetcoaching iets voor jou. Ook als je ermee worstelt om je consequent aan het, bij jou passende, uitgavenpatroon te houden, zijn wij er voor je! En dat levert niet alleen – binnen afzienbare tijd - een aangenamer banksaldo op, maar ook meer rust en minder stress.

Wat gaan wij doen?

Bij Budgetcoaching werken we volgens het zevenstappenmodel, de inhoud hiervan kan variëren. Geen enkele situatie of budget is hetzelfde, wij leveren hiervoor graag maatwerk. Hieronder is een voorbeeld omschreven:

 1. Intakegesprek
  Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij wat de budgetcoach voor je kan betekenen. Wil je gebruikmaken van onze diensten? Dan maken we heldere afspraken over hoe het traject eruit zal gaan zien.
 2. Ordenen papierwerk
  Wij helpen u bij het aanleggen van een goede administratie. Nemen samen alle papieren door en ordenen deze overzichtelijk.
 3. Budgetplan opstellen
  Samen brengen we al jouw inkomsten en uitgaven in kaart. We stellen een budgetplan op, op basis van de huidige situatie. Zo krijgen we inzichtelijk wat er binnenkomt, wat eruit gaat en hoeveel erover blijft of u tekort komt.
 4. Screening toeslagen, voorzieningen etc. 
  Ons team onderzoekt - samen met jou - hoe je je inkomen kunt verhogen. Maak je gebruik van de mogelijkheden voor toeslagen en voorzieningen? Ligt er een belastingteruggave in het verschiet?
 5. Te ondernemen acties en toekomstplan opstellen
  We maken afspraken over te nemen acties, bijvoorbeeld het opzeggen of wijzigen van abonnementen. Wat zijn de mogelijkheden voor je budget als wij wat verder vooruitkijken? Moeten er dan aanpassingen worden gedaan in het opgestelde budgetplan?
 6. Begeleiden en geven van handvatten
  Heeft u nog andere hulpvragen, dan kunnen we deze uiteraard samen doornemen. Daarnaast geven we u tips & trucs om het inzicht en overzicht in uw administratie te behouden.
 7. Evalueren
  Samen met je (budget)coach sluit je het traject af met een evaluatie en terugkoppeling. Mogelijk heb je behoefte aan wat nazorg, telefonisch of in een persoonlijk gesprek. Ook kijken wij of er eventueel andere passende maatregelen nodig zijn en of wij nog iets kunnen betekenen voor je, eventueel via onze andere dienstverlening, zoals budgetbeheer basis of bewind light.

Tarieven Budgetcoaching 2021

 • Het totale traject duurt maximaal 10,5 uur, waarbij we een maximum van 90 minuten per gesprek hanteren. De totaalprijs voor dit traject bedraagt €514,80,- incl. 21% BTW (voor werkgevers excl. 21% BTW) en dient vooraf betaald te worden.
 • Aanvullende uren per uur € 84,46

Past de budgetcoach in mijn budget?

Wij realiseren ons dat het mogelijk tegenstrijdig klinkt: extra geld uitgeven voor een budgetcoach, in financieel moeilijke tijden. Toch leert de ervaring dat de kosten voor Budgetcoaching zeer snel worden terugverdiend! We vertellen je er graag meer over. En je weet, ook qua kosten, precies waar je aan toe bent: want wij proberen vooraf ongeveer te bepalen hoeveel sessies er nodig zijn. Uiteraard stellen we bij als dit door omstandigheden nodig is. Ons team start dan ook pas als beide partijen ervan overtuigd zijn dat de investering in een budgetcoach voor jou meer oplevert dan het kost!

Als je zelf een budgetcoach kunt betalen, is dat natuurlijk de meest aangename weg. Daarnaast zijn er mogelijkheden om – in goed overleg – te bekijken of bijvoorbeeld je werkgever deze (tijdelijke) kosten kan vergoeden. Meer informatie vind je op onze pagina tarieven en vergoedingen.

Meer weten over Budgetcoaching?

Benieuwd of Budgetcoaching bij je past? Neem dan contact met ons op of vul het online aanmeldformulier in. Samen kijken wij dan of deze vorm van coaching bij jou past.

Je kunt bij ons terecht voor:

Bewind light

Je geldzaken blijvend op orde, zonder tussenkomst van de rechter.

lees meer >

Budgetbeheer basis

Geen zorgen om je vaste lasten en je financiële huishouding op orde.

lees meer >

Budgetcoaching

Inzicht in je financiën geeft rust en voorkomt geldzorgen. Je krijgt tips en trucs op maat.

lees meer >

Werkgevers

Ondersteun uw medewerkers in hun financiële situatie met een budgetplan.

lees meer >

Ondersteuning

Ontvang hulp bij het doen van aangiftes of het aantekenen van bezwaar.

lees meer >

Laatste nieuws

Ga naar alle blogs >

01-11-2021

Goede nazorg voorkomt herhaling

Goede nazorg voorkomt herhaling

lees meer >