Vier op de vijf werkgevers heeft wel eens te maken met financiële problemen onder hun werknemers. Daarmee is de financiële gezondheid van medewerkers steeds meer een aandachtspunt.
In veel gevallen worden de financiële problemen bij medewerkers pas duidelijk doordat er loonbeslag wordt gelegd of dat de werknemer zich meldt bij de werkgever voor overwerk of voorschotten. Reactief dus, terwijl juist de bereidheid en verantwoordelijkheid die de werkgever voelt om dit soort problemen samen op te lossen groot is.
Maar wat kun je als werkgever doen om de financiële gezondheid van medewerkers proactief op te pakken?
- Preventief: Vraag naar de behoeften van de medewerkers en organiseer op basis daarvan ondersteuning. Denk daarbij aan hulp bij het aanvragen van toeslagen en voorlichting over budgetteren en geldzaken (budgetplannen).
- Signaleren: Maak financiële gezondheid bespreekbaar door het gezamenlijk te definiëren en terug te laten komen in vaste contactmomenten.
- Ondersteuning en nazorg: Bij financiële problemen duurzame oplossingen aanbieden. Denk daarbij aan doorverwijzing naar een budgetcoach of budgetbeheer.
In Control Budgetbeheer en Coaching helpt de werkgevers in Twente bij het financieel gezond maken en houden van medewerkers. Door advisering en coaching van bijvoorbeeld de HR-manager bij het voorkomen en signaleren van geldzorgen bij medewerkers en natuurlijk budgetcoaching en -beheer gericht op het gezamenlijk in orde krijgen en houden van de financiën van medewerkers. Laagdrempelig, onafhankelijk en met een snelle opvolging van de hulpvraag!