Goede nazorg voorkomt herhaling

Goede nazorg voorkomt herhaling

Geplaatst op 01-11-2021

Wanneer je vijf jaar geleden eindelijk de stap durfde te zetten om beschermingsbewind via de Rechtbank aan te vragen en je bent twee jaar later schuldenvrij, heb je vaak de behoefte om de touwtjes weer in eigen handen te nemen. Heel begrijpelijk natuurlijk. De grondslag van het beschermingsbewind is hiermee ook komen te vervallen. Toch durf je niet helemaal weer zelfstandig jouw financiën te gaan beheren omdat je onverhoopt in de Ziektewet bent beland.

Bovenstaande is een schets van een situatie waarin In Control je graag half staat. Hoewel er niet langer een wettelijke grondslag aanwezig is om onder beschermingsbewind te staan, kun je nog wel de behoefte hebben aan enige ondersteuning. Zekerheid totdat je weer aan het werk bent en er structureel een inkomen binnenkomt bijvoorbeeld. In Control biedt in dit geval bewind light aan. Bij bewind light worden exact dezelfde taken als bij beschermingsbewind voor jou uitgevoerd. Bewind light wordt zonder tussenkomst van een rechter aangegaan, namelijk middels een overeenkomst. Op deze manier is het laagdrempelig en gemakkelijk om weer zelf jouw financiën te gaan doen omdat er slechts sprake is van een maand opzegtermijn.

Binnen In Control werken op het moment twee dames, welke al enige jaren tevens werkzaam zijn als beschermingsbewindvoerder. Om deze reden heeft In Control alle kennis in huis om jou goed te helpen!

In Control kan jou helpen bij het opnieuw stabiliseren van jouw financiële situatie. Soms wordt er teveel van je gevraagd wanneer je ziek bent en daarnaast je financiën verzorgen moet. Wanneer In Control in het geval van bewind light het hele financiële plaatje van jou overneemt, heb jij de tijd en ruimte om volledig te herstellen van jouw ziekte. Wanneer je weer volledig bent herstelt en een vast inkomen hebt, kan In Control jou helpen om het zelfstandig beheren van jouw financiën weer aan te leren. Dit noemen we ook wel het afbouwtraject. Hierin ga je van weekgeld naar maandgeld en wanneer dit goed gaat zal je iedere maand meer betalingen zelfstandig gaan verrichten. Ben je er van overtuigd dat je weer zelfstandig jouw financiën kan beheren? De overeenkomst kan maandelijks worden opgezegd.

Klinkt dit allemaal herkenbaar en zou je graag nog een handje worden geholpen? Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend gesprek. We helpen je graag!
Naast bewind light bieden we tevens budgetbeheer en budgetcoaching aan. Ook staan wij jou graag bij in het geval van losse vraagstukken, zoals bijvoorbeeld het indienen van een aangifte inkomstenbelasting.