Financiële ondersteuning

voor werkgevers en werknemers

Budgetplan en ondersteuning voor werknemers

Moet ik mij druk maken om het budgetplan of de financiële situatie van mijn werknemers? Dat klinkt misschien tegenstrijdig. Maar wanneer een werknemer financiële problemen heeft, kan dat een flinke impact hebben op de werksituatie en de werkomgeving. Stress, een hoger ziekteverzuim, verminderde productiviteit, lagere concentratie en extra kosten voor de werkgever, zeker als er sprake is van loonbeslag of zelfs fraude. Een budgetplan of andere ondersteuning op het gebied van financieel beheer kan uw werknemer hulp en zicht op een betere toekomst bieden. En die investering betaalt zich dubbel en dwars terug!

Wist u dat.. 
62% van de werkgevers te maken heeft (gehad) met personeel met financiële problemen. 
Een werkgever al snel 13 duizend euro per jaar kwijt is aan een werknemer met financiële problemen die voltijds werkt en een modaal salaris verdient. Deze kosten hebben te maken met o.a. het verwerken van loonbeslag, (ziekte)verzuim en productiviteitsverlies.
(Bron: Nibud-rapport 'Personeel met schulden' (2017))

Wat kunt u doen?

U hoeft de financiële problemen van uw medewerker niet op te lossen, maar kunt wel een bijdrage leveren aan de oplossing. Bied allereerst de mogelijkheid tot een gesprek. De medewerker zal misschien niet snel aangeven dat er financiële problemen zijn, uit schaamte of angst voor het dienstverband. Wist u dat één op de vijf huishoudens worstelt met financiële problemen? Er is dus veel ‘verborgen leed’. Daarom is het belangrijk om de signalen op tijd te zien. Het verlenen van voorschotten of het lenen van geld is niet de oplossing. Een budgetplan wel.

Overzicht met een budgetplan, budgetcoach of budgetbeheer

Wat uw werknemer nodig heeft is structuur, overzicht en zicht op een oplossing. In Control biedt verschillende mogelijkheden. Een daarvan is bijvoorbeeld het inzetten van een budgetcoach. Op basis van een – in overleg met de werknemer opgesteld – budgetplan komt er snel overzicht en inzicht. U kunt uw werknemer helpen door hem/haar op deze mogelijkheid te wijzen of door aan te bieden om deze dienst voor uw werknemer te betalen. Zo laat u uw werknemer zien dat u achter hem/haar staat.

Andere diensten op het gebied van financieel beheer

Een andere mogelijkheid om uw werknemer te ondersteunen is bijvoorbeeld bewind light. Deze dienst van In Control kan zonder tussenkomst van de rechter ingezet worden en is er voor mensen die hun financiën op orde willen krijgen én houden.

Is uw werknemer wel in staat de financiën zelf te regelen, maar mist hij of zij het extra steuntje in de rug om problemen te voorkomen? Dan bieden wij u graag ons pakket budgetbeheer basis.

Voordelen voor u als werkgever

  • Meer productiviteit, tot wel 20%
  • Minder ziekteverzuim
  • Een fiscale aftrekpost als u de budgetcoach betaalt voor uw werknemer
  • Minder administratieve druk voor uw salarisadministratie (loonbeslag)
  • Betrokken en loyale medewerkers
  • Positief effect op de werkvloer

Privacy

Bij In Control hanteren we de privacywetgeving en delen we geen inhoudelijke en persoonlijke gegevens over de betrokken werknemer met u. U blijft dus op gepaste afstand.

Budgetplan op maat voor uw medewerkers

Wij helpen uw medewerkers graag. Op een manier die bij hen past én snel effectief is, bijvoorbeeld met een budgetcoach die hen direct concreet met tips kan helpen. Of met een van onze andere pakketten, zoals bewind light of budgetbeheer basis. Zodat er weer snel rust in de situatie komt. Meld uw medewerker aan en dan adviseren wij graag over welk pakket het best bij hem of haar past. En voor elk traject geldt: we bepalen vooraf samen in grote lijnen hoe lang het ongeveer gaat duren en wat de kosten zijn. Onverwachte gebeurtenissen kunnen natuurlijk altijd van invloed zijn op het verloop van het traject. Geen verrassingen of kleine lettertjes, maar snel resultaat.

Meer weten over de diensten van In Control? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Wij werken samen met:

Flexx Office

Flexx Office

Thuisgenoten

Thuisgenoten

Best

Best

Aveleijn

Aveleijn

Je kunt bij ons terecht voor:

Bewind light

Je geldzaken blijvend op orde, zonder tussenkomst van de rechter.

lees meer >

Budgetbeheer basis

Geen zorgen om je vaste lasten en je financiële huishouding op orde.

lees meer >

Budgetcoaching

Inzicht in je financiën geeft rust en voorkomt geldzorgen. Je krijgt tips en trucs op maat.

lees meer >

Werkgevers

Ondersteun uw medewerkers in hun financiële situatie met een budgetplan.

lees meer >

Ondersteuning

Ontvang hulp bij het doen van aangiftes of het aantekenen van bezwaar.

lees meer >

Laatste nieuws

Ga naar alle blogs >

01-11-2021

Goede nazorg voorkomt herhaling

Goede nazorg voorkomt herhaling

lees meer >